Zdrowie i uroda Ełk
Jak radzic sobie ze zmarszczkami?
- Miranda
-
- Alinka
-
2 lata 4 miesiąc temu - 2 lata 4 miesiąc temu #5398
przez Alinka
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Polecam zabiegi medycyny estetycznej, nie wypełniacze i nie botoksy, ale takie, które pomagają poprawić kondycję skóry. Takie rzeczy nie są tylko na zmarszczki, ale także na różne inne blizny, np. po trądziku. Można zajrzeć np. na (link nieopłacony) i przeczytać m.in. o mezoterapii.

Odpowiedz do Alinka
- Dermatolog
-
- Klogo
-
6 lata 5 miesiąc temu - 6 lata 5 miesiąc temu #4615
przez Klogo
Sorki że trochę odkop ale w ełku brakuje profesjonalnych dermatologów, salonów makijażu itd. Stąd moja porada. Żeby najszybciej sobie poradzić ze zmarszczkami zainwestuj w dobrej jakości
pędzle do podkładu
jak i same podkłady oraz pudry. Trochę poćwiczysz i zobaczysz jak szybko i ładnie zakryjesz zmarszczki. Wiadomo trening czyni mistrza, po jakimś czasie twój make up będzie na tyle profesjonalny że nikt nie niczego nie zauważy

Odpowiedz do Klogo
- Joannnaa
-
8 lata 7 miesiąc temu - 8 lata 7 miesiąc temu #3426
przez Joannnaa
Ja osobiście dbam o zdrowie, dużo ruchu i zdrowa dieta, a dodatkowo wspomagam się kremami. Obecnie używam kremu liftingującego, jestem bardzo zadowolona, a na dzień stosuje krem rozświetlający co sprawia,że twarz wygląda na wypoczętą. Mogę polecić stronę, na której zawsze kupuję produkty - [link usunięto] , bardzo duży wybór dla kobiet zmagającymi się ze zmarszczkami, ale i nie tylko:)
Odpowiedz do Joannnaa
- Alikia
-
8 lata 9 miesiąc temu - 8 lata 7 miesiąc temu #3190
przez Alikia
Po pierwsze oczyszczanie skóry. musi być delikatne czyli żadne tam żele i mydła tylko płyn micelarny dobrany do skóry i wieku. Dobry krem na dzień z filtrami uv i dobry krem na noc. dopasowane do cery i wieku. maseczki regularne. ja mam 35 lat i zainwestowałam ostatnio również w zabieg mezoterapii i to był strzał w dziesiątkę. robiłam w [REGULAMIN] , ale można znaleźć też inną klinikę, byle robił to doświadczony specjalista. zakochałam się w tym zabiegu na zabój i na bank będę robiła jeszcze nie raz.
Odpowiedz do Alikia
- Natalia
-
12 lata 3 tygodni temu - 8 lata 7 miesiąc temu #1710
przez Natalia
Maseczek nie polecam, osobiście stosuję sprawdzone kremy przeciw zmarszczkowe Radiance nie nalezą do najtańszych ale po spojrzeniu w lustro uważam że, warto aktualnie jest w promocji ze sklepu w którym zwykle zamawiam [link usunięto]
Odpowiedz do Natalia
- Monia30
-
12 lata 3 tygodni temu #1707
przez Monia30
...Tak niestety procesu starzenia się skóry nie można zatrzymać
ale można go opóźnić stosując odpowiednie kosmetyki. Wraz z wiekiem skóra traci swoją jędrność i pokrywa się siatką zmarszczek i bruzd. Na powstawanie zmarszczek oprócz czynników genetycznych oraz wieku mają również wpływ czynniki zewnętrzne takie jak: palenie papierosów, używanie alkoholu, nieodpowiednia pielęgnacja i niedostateczna ochrona przed promieniami UV.
Jak zapobiegać powstawaniu zmarszczek?
-Przede wszystkim zrezygnuj z picia alkoholu i z palenia papierosów.
-Staraj się nie eksponować skóry na słońce w lecie w godzinach od 11-16.
-Używaj kremów z filtrami przeciwsłonecznymi nawet w zimie.
-Raz w tygodniu wykonuj peeling twarzy i ciała. Jeśli masz wrażliwą skórę wykonuj go raz na miesiąc.
-Nie zapominaj o dokładnym demakijażu twarzy przed położeniem się do łóżka.
-Dwa razy dziennie nakładaj krem nawilżający.
-Raz na dwa tygodnie nałóż na skórę maseczkę nawilżająca, albo gruba warstwę kremu. Po 15 minutach zetrzyj resztkę preparatu wacikiem lub chusteczką.
-Stosuj pudry i podkłady rozświetlające, dzięki którym zmarszczki optycznie się zmniejszą.
-Raz na jakiś czas stosuj preparaty liftingujące o bardzo silnym działaniu wygładzającym, np. serum lub ampułki liftingujące.
-Dostosuj krem do warunków pogodowych, lekki na ciepłe dni, półtłusty na mróz.
-Stosuj kremy pod oczy mające działanie rozjaśniające i przeciwzmarszczkowe. Pamiętaj aby przy nakładaniu preparatu nie naciągać skóry, bo wtedy właśnie pojawiają się zmarszczki wokół oczu. Krem wklepuj delikatnie opuszkami palców.
Polecam również stosowanie preparatów zawierających kolagen i elastynę, które wypychają zmarszczki od wewnątrz wnikając głęboko w skórę.
Specjalistyczne metody walki ze zmarszczkami:
-Botox (300-700zł)
-Mikrodermabrazja (150-200zł)
-Laser (700-800zł)
-Mezoterapia (200-400zł)
-Peeling chemiczny (150-200zł)
-Kolagen (150-500zł)
mam nadzieje że coś pomogłam
pzdr

Jak zapobiegać powstawaniu zmarszczek?
-Przede wszystkim zrezygnuj z picia alkoholu i z palenia papierosów.
-Staraj się nie eksponować skóry na słońce w lecie w godzinach od 11-16.
-Używaj kremów z filtrami przeciwsłonecznymi nawet w zimie.
-Raz w tygodniu wykonuj peeling twarzy i ciała. Jeśli masz wrażliwą skórę wykonuj go raz na miesiąc.
-Nie zapominaj o dokładnym demakijażu twarzy przed położeniem się do łóżka.
-Dwa razy dziennie nakładaj krem nawilżający.
-Raz na dwa tygodnie nałóż na skórę maseczkę nawilżająca, albo gruba warstwę kremu. Po 15 minutach zetrzyj resztkę preparatu wacikiem lub chusteczką.
-Stosuj pudry i podkłady rozświetlające, dzięki którym zmarszczki optycznie się zmniejszą.
-Raz na jakiś czas stosuj preparaty liftingujące o bardzo silnym działaniu wygładzającym, np. serum lub ampułki liftingujące.
-Dostosuj krem do warunków pogodowych, lekki na ciepłe dni, półtłusty na mróz.
-Stosuj kremy pod oczy mające działanie rozjaśniające i przeciwzmarszczkowe. Pamiętaj aby przy nakładaniu preparatu nie naciągać skóry, bo wtedy właśnie pojawiają się zmarszczki wokół oczu. Krem wklepuj delikatnie opuszkami palców.
Polecam również stosowanie preparatów zawierających kolagen i elastynę, które wypychają zmarszczki od wewnątrz wnikając głęboko w skórę.
Specjalistyczne metody walki ze zmarszczkami:
-Botox (300-700zł)
-Mikrodermabrazja (150-200zł)
-Laser (700-800zł)
-Mezoterapia (200-400zł)
-Peeling chemiczny (150-200zł)
-Kolagen (150-500zł)
mam nadzieje że coś pomogłam
pzdr
Odpowiedz do Monia30
- Wiera
-
Autor
12 lata 4 tygodni temu #1706
przez Wiera
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Witam, zdarzają wam się może problemy ze zmarszczkami? Jak dajecie sobie z nimi radę korzystacie przy tym z pewnych kremów czy może dajecie sobie rade innymi bardziej profesjonalnymi lub naturalnymi sposobami jak maseczka?