Tuesday, Sep 07th

Last update:09:54:34 AM GMT

Naszą witrynę przegląda teraz 58 gości 
You are here:

Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Hubert Piotrowski i jego program
(1 wejść) (1) Gość
W dół
Odpowiedz
Nowy wątek
Strona: 1...1314151617181920
TEMAT: Hubert Piotrowski i jego program
O:Hubert Piotrowski i jego program 1 Miesiąc, 4 tygodni(e) temu  
Wprowadzam restrykcje ,ze tylko zarejestrowani użytkownicy mogą uczestniczyć w życiu forum.Szkoda

Wpisz kod   
Zauważ, choć paski z kodem i Buźki nie są wyświetlane, można korzystać z BBCode i ikon emocji
admin
Miasto Ełk full wypas jest
Admin
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Płeć: Mężczyzna Portal miasta Ełk Miejsce: Ełk Urodziny: 08/05
Portal Miasta Ełk i regionu - wirtualnyelk.pl
Reply Quote

Hubert Piotrowski napisał:
Do internauty "ni 'beee', ni 'meee', ni 'kukuryku'" [bełkot z 9-VII-2010 r., 'post'y' nr 1334-1335 ] ;

[1.] Chcesz stracić "facet" na 'odwadze' ? Mogę Tobie to zaraz umożliwić.
[2.] 'Miasto' "puki co" nie zarabia, tylko co najwyżej za-oszczędza i pozyskyje - nie jest bowiem przedsiębiorstwem gospodarczym.
[3.] Również płacę podatki i z małym prawdopodobieństwem błędu mogę stwierdzić, iż nieporównywalnie większe niż Pan, czy ktokolwiek z tych na kogo - zapewne bez uzgodnienia z zaiteresowanymi - Pan się powołuje.
[4.] Pańska "opinia" na temat konieczności - między innymi - gruntownej renowacji t.zw. 'hali bokserskiej' nie jest dla mnie istotna, ponieważ w tej kwestii mam już wyrobione zdanie.
[5.] Niech się więc Pan rozejrzy za inną kandydaturą na urząd prezydenta m. . Szczerze życzę sukcesu w znalezieniu godnego siebie kandydata.

Bez odbioru.

HUBERT PIOTROWSKI, mieszkaniec Ełku, prawnik ; [portal "Nasza Klasa", I LO w Giżycku] .

1. A co ?? obraża się pan za to że ktoś na forum internetowym powiedział o panu jakies obelzywe słowo ?? śmieszne...nie lubi pan krytyki co ??

2. Miasto oszczędza ?? ale na czym ?? nie przypadkiem na naszych podatkach ??? a pozyskuje też z tego samego..podatków

3. No tu sie zgodze ..pan płaci podatki większe niż inni...ale dlaczego ktos kto miesięcznie zarabia 1400 ma płacić wiekszy podatek niż pan ?? pan jest prawnikiem a oni zarabiaja ze 4-5 razy więcej niż przeciętni ludzie....pana "pomysł" na zycie jest na "dzień dobry" inny niz przeciętnego Ełczanina.....co innego zarabiać 1500 miesięcznie i utrzymac z tego rodzine a co innego zarabia 8-9 tys. i utrzymać rodzine...prawda panie Hubercie ?? ( nic nie sugeruję )

4. Mi osobiscie ta hala jest niepotrzebna ... zrobiłbym tam jakis sklep czy coś..bo jak by nie patrzeć to jest centrum Ełku....a hale zrobiłbym na Kosciuszki...tam jest juz hala...i wiele osób sie ze mną zgodzi...ale jak będzie jak wygra pan wybory ?? pan ustali zasady a dla takich jak my...przeciętnych Ełczan powie pan...no moze nie wprost ale powie...JA TU RZĄDZE !!!!

5. .....Żaden nie ma odpowiedniego programu jak dla mnie....DLA MNIE !!!....nikogo w to nie wtrącam...to tylko moje odczucie

Piotr W. mieszkaniec Ełku...od urodzenia

Wpisz kod   
Zauważ, choć paski z kodem i Buźki nie są wyświetlane, można korzystać z BBCode i ikon emocji
moras
... po prostu jestem i żyję ...
Świeżak
Ostatnio zmieniany: 2010/07/10 12:13 Przez moras.
Piotr
Reply Quote

moras napisał:
1. A co ?? obraża się pan za to że ktoś na forum internetowym powiedział o panu jakies obelzywe słowo ?? śmieszne...nie lubi pan krytyki co ??

2. Miasto oszczędza ?? ale na czym ?? nie przypadkiem na naszych podatkach ??? a pozyskuje też z tego samego..podatków

3. No tu sie zgodze ..pan płaci podatki większe niż inni...ale dlaczego ktos kto miesięcznie zarabia 1400 ma płacić wiekszy podatek niż pan ?? pan jest prawnikiem a oni zarabiaja ze 4-5 razy więcej niż przeciętni ludzie....pana "pomysł" na zycie jest na "dzień dobry" inny niz przeciętnego Ełczanina.....co innego zarabiać 1500 miesięcznie i utrzymac z tego rodzine a co innego zarabia 8-9 tys. i utrzymać rodzine...prawda panie Hubercie ?? ( nic nie sugeruję )

4. Mi osobiscie ta hala jest niepotrzebna ... zrobiłbym tam jakis sklep czy coś..bo jak by nie patrzeć to jest centrum Ełku....a hale zrobiłbym na Kosciuszki...tam jest juz hala...i wiele osób sie ze mną zgodzi...ale jak będzie jak wygra pan wybory ?? pan ustali zasady a dla takich jak my...przeciętnych Ełczan powie pan...no moze nie wprost ale powie...JA TU RZĄDZE !!!!

5. .....Żaden nie ma odpowiedniego programu jak dla mnie....DLA MNIE !!!....nikogo w to nie wtrącam...to tylko moje odczucie

Piotr W. mieszkaniec Ełku...od urodzenia [/b]

BRAWO PIOTR !!! lepiej bym tego sam nie ujął

Wpisz kod   
O N
Świeżak
Reply Quote

Do internauty posługującego się 'nick'iem' "moras" [wypowiedź z 10-VII-2010 r.; 'post' nr 1344 ] ;

[1.] Obelżywy - "'znieważający, obrażający kogoś, mocno obraźliwy wobec kogoś': Obelżywe epitety, odzywki. Obelżywe traktowanie kogoś. Obelżywe plotki, wyzwiska." - et.c., et.c. ;

Krytyczny - "'stosujący analizę w badaniu i ocenie problemu, dzieła i.t.p.' (...)" ;
Krytyka - "'analiza i ocena wartości czegoś według przyjętych kryteriów: ujemna ocena': Surowa, śmiała, sprawiedliwa krytyka. Poddać coś krytyce. Wystąpić z krytyką czegoś. Krytyka postaw politycznych, dzieł. Nie bać się krytyki." .

["Słownik współczesny języka polskiego"; wydany przez The Readers Digest Association, Inc.; Warszawa 1998 r., wyd. II, w 2 tomach ] .

- Jakieś refleksje w związku z powyższym ?

[2.] Miło mi, że nic Pan nie sugeruje.

HUBERT PIOTROWSKI, mieszkaniec Ełku, prawnik ; [portal "Nasza Klasa", I LO w Giżycku] .

Wpisz kod   
Hubert Piotrowski
Świeżak
Ostatnio zmieniany: 2010/07/10 13:48 Przez Hubert Piotrowski.
Reply Quote

O: Hubert Piotrowski i jego program 1 Miesiąc, 2 tygodni(e) temu  
Z >>Programu Wyborczego<< KWW "Cały Ełk - Nasz Dom" A.D. 2010 [z rozdziału "Praca"] ;

[IV.] Nowa 'polityka' gospodarcza magistratu wobec
małych i średnich przedsiębiorców;

(1.) Obniżenie podatków: od nieruchomości
(systemowe 'zwolnienie przedmiotowe'
właścicieli), od środków transportowych,
opłat targowej i miejscowej (rezygnacja do symbolicznej kwoty przez /pierwsze/ 2 lata)
; [w trzech turach, co 2 lata]

(2.) Eliminacja nieuczciwej konkurencji zgodnie z 'duchem' wolnego rynku:
(A) - Wprowadzenie (de facto przywrócenie zezwolenia) handlu metalami i kamieniami szlachetnymi na targowisku; [od razu]

HUBERT PIOTROWSKI, mieszkaniec Ełku, prawnik; [portal "Nasza Klasa", I LO w Giżycku] .

Wpisz kod   
Hubert Piotrowski
Świeżak
Reply Quote

O: Hubert Piotrowski i jego program 1 Miesiąc temu  
Do internauty chowającego się za 'nick'iem' "Pytanie do super" [wypowiedź z 21-VII-2010 r., z godz.: 20:36:14; 'post' nr 29492 ] ;
elk.wm.pl/11629,Elk-przed-Olsztynem-i-Elblagiem.html

CZARNE JEST BIAŁE, CZYLI "'PIC' NA WODĘ, FOTO-MONTAŻ" .

"Rzeczpospolita" sporządziła ranking w dwóch klasyfikacjach, w oparciu o dane z 2009 r. .

W obu tych klasyfikacjach samorządy podzielono na trzy kategorie "wagowe" (miasta na prawach powiatu, gminy miejskie i miejsko-wiejskie oraz gminy wiejskie), chociaż jest to o tyle dziwne, że niemal wszystkie wskaźniki przeliczano "na osobę w złotych".
Moim zdaniem, jedna kategoria dla wszystkich samorządów brutalnie, nie tyle potwierdziłaby, co unaoczniła - w końcu nie odkrywcze - spostrzeżenie Jarosława Kaczyńskiego z kampanii prezydenckiej o cywilizacyjnym podziale Polski na części "A", "B", a nawet "C".
Ale 'zostawiam' to, gdyż gala laureatów, być może, musiała spełniać minimum określonych wymogów medialnych.

Tytułem wstępu dodać jeszcze należy, iż mimo zapowiedzi opis metodologii klasyfikacji samorządów nie znalazł się w dodatku do "Rzeczpospolitej" z 21-VII-2010 r./ nr 168 - "Ranking samorządowy". W konkluzji mojego wywodu fakt ten będzie miał później pewne znaczenie.

Wpisz kod   
Hubert Piotrowski
Świeżak
Reply Quote

* * *

[I.] W kategorii "Samorządy, które najlepiej pozyskują środki unijne", bardziej wiarygodnej, ponieważ opartej WYŁĄCZNIE o dane rządowe, EŁK NIE PRZESZEDŁ 'SELEKCJI' w swojej kategorii "wagowej" DO PIERWSZEJ 100. (z Warmii i Mazur znalazło się tam 7 samorządów - we wszystkich 3 "wagach" łącznie 11 ).
W tym miejscu przypominam bezkrytycznym fanom układu Andrukiewicz - (SLD-) PO, że slogan o 'rzucającej na kolana' wielkości pozyskanych pieniędzy unijnych jest sztandarowym w propagandzie przedwyborczej...

* * *

[II.] W kategorii "Najlepsze samorządy", obiektywnie mniej wartościowej, gdyż opartej dodatkowo o 'laurki' wystawione sobie przez samych zainteresowanych - co, jak widzę, świadomie Pan przemilcza - Ełk umiejscowiony został na 23. miejscu.

Na sumę punktów 51,82 złożyły się pozycje: (1.) za sytuację finansową - 31,51 pkt. (44 miejsce w 100.) oraz (2.) za zarządzanie - 20,31 pkt. (18 miejsce w 100.) .

Na sytuację finansową złożyły się następujące pozycje, "podparte" już realnymi wskaźnikami, a nie 'punktami' wziętymi 'z sufitu':
(1-A) dochody - (84-86 miejsce Ełku ex eaquo, w 100.) ;
(1-B wydatki - (57) ;
(1-C) POZYSKANE ŚRODKI UNIJNE - (47 - sprzeczność do [I.] ) ;
(1-D) zobowiązania do dochodów - (66 - pod względem "małości" zadłużenia).

Na zarządzanie złożyły się następujące pozycje, "podparte" realnymi wskaźnikami, a nie 'punktami' j/ w.
(2-A) nakłady na gospodarkę mieszkaniową - (44) ;
(2-B /powstałe/ nowe podmioty gospodarcze (/liczone/ na 1000 mieszkańców) -
(52-54 ex eaquo, ale nie wiadomo, czy ilość przedsiębiorstw 'upadłych' nie
przewyższa nowo-powstałych) ;
(2-C) WYDATKI NA PROMOCJĘ - (73-76 ex eaquo, pod względem "małości"
wydatków, mając na uwadze, że "promocja Ełku" to w naszym mieście eufemizm
i w praktyce oznacza fundusz wyborczy określonych pretendentów) ;
(2-D) udział wydatków na organizacje pozarządowe - (35-39 ex eaquo) .

Wpisz kod   
Hubert Piotrowski
Świeżak
Ostatnio zmieniany: 2010/08/06 13:06 Przez Hubert Piotrowski.
Reply Quote

* * *

Mając powyższe na uwadze, nie mam 'zielonego pojęcia' wedle jakiego "klucza" przyznawano punkty, że Ełk zbliżył się do pierwszej 20-tki - nawet tego wtórnego - rankingu.
Nie wątpię, iż jest/ będzie to - podczas urlopów - przedmiot do "metafizycznych" rozważań dla wielu Ełczan.

/c.d.n./

HUBERT PIOTROWSKI, mieszkaniec Ełku, prawnik; [portal "Nasza Klasa", I LO w Giżycku] .

Wpisz kod   
Hubert Piotrowski
Świeżak
Reply Quote

Do góry
Odpowiedz
Nowy wątek
Strona: 1...1314151617181920

Oferty developerów mieszkań

Oferty developerów mieszkań Oferta demonstracyjna
31/08/2010

CENA: 240 000 PLN
31/08/2010

CENA: 100 000 000 PLN
31/08/2010

CENA: 3 000 000 PLN

Promocje z lokalnych sklepów

Promocje z lokalnych sklepów Oferta demonstracyjna
31/08/2010

CENA: 0 PLN
31/08/2010

31/08/2010

Oferty dealerów sam.

Oferty komisów samochodowych Oferta demonstracyjna
31/08/2010

CENA: 10 000 PLN
31/08/2010

31/08/2010

Ełk to...

opublikował: admin
Jezioro Ełk a wokół niego miasto Ełk
Jezioro Ełckie jest jednym ze 120 największych i 8 najgłębszych jezior w Polsce. Jego powierzchnia to 385,0-382,4 ha. Jest to czyste i zadbane jezioro. poddawane procesowi rekultuwacji, otoczone...
Mazurskie Lasy
Wyprawy w Mazurskie okoliczne lasy przysporzą Państwu nie lada atrakcji. Ich przecódowny zapach, unikalność i mnogość zamieszkującej tam zwierzyny zapewnią Państwu niezapomniane chwile. Stanie...
Ełk kulinarną stolicą Mazur
Miasto Ełk prowadzi projekt "Ełk - kulinarną stolicą Mazur". Celem projektu jest rozwój, upowszechnianie i promocja kulinarnych tradycji Ziemi Ełckiej jako produktu turystycznego. Liczne imprezy...

Warto zobaczyć

opublikował admin
Promenada wzdłuż Jeziora Ełckiego
Promenada to chluba miasta, którę doceniły nawet najwyższe władze Państwowe. Miasto położyło szczególny nacisk na zagospodarowanie terenów nad jeziorem. Ełcka promenada to deptak wraz ze...
opublikował admin
Katedra pw. św. Wojciecha w Ełku  (XIX wiek).
Kościół wybudowany w 1893 w stylu neogotyckim, konsekrowany 19 sierpnia 1903 przez bpa Edwarda Hermanna, otrzymał wezwanie św. Wojciecha i Przemienienia Pańskiego. Odnowiony i odmalowany w 1955....
opublikował admin
Cerkiew Świętych Apostołów Piotra i Pawła
Cerkiew Świętych Apostołów Piotra i Pawła w Ełku - cerkiew parafialna w dekanacie Białystok. Zlokalizowana przy ulicy Konopnickiej, w dawnym budynku szpitalnym z początku XX wieku. Budynek w...
opublikował admin
Pomnik Michała Kajki
Michał Kajka, spotykane także Kayka (ur. 27 września 1858 w Skomacku Wielkim, zm. 22 września 1940 w Orzyszu), polski poeta ludowy, artysta, działacz mazurski. Pochodził z rodziny chłopskiej,...